Χρήσιμα Άρθρα & Προορισμοί

Γιατί να επιλέξεις ταξί από/προς Αεροδρόμιο Μακεδονίας Θεσσαλονίκη

Έφτασες Θεσσαλονίκη ή θέλεις να ταξιδέψεις από Θεσσαλονίκη και αναζητάς τον καλύτερο τρόπο για να μετακινηθείς από/προς το Αεροδρόμιο Μακεδονίας Θεσσαλονίκη. Όταν ξεκινά κανείς ένα ταξίδι ή ακόμη κι όταν τελειώνει ένα ταξίδι σαφώς το οικονομικό είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιλογή της μεταφοράς από ή προς ένα αεροδρόμιο.

Συγκεκριμένα, για το Αεροδρόμιο Μακεδονίας που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη οι επιλογές μετακίνησης ανέρχονται σε δύο μόνο: αστικό λεωφορείο και ταξί.

Η μετακίνηση με την αστική συγκοινωνία είναι σαφώς οικονομικότερη, ωστόσο θα πρέπει σίγουρα να λάβει κανείς υπόψη του την τεράστια αναμονή καθώς τα δρομολόγια δεν είναι τακτικά, αλλά και το μεγάλο συνωστισμό που δημιουργείτε εξαιτίας των αραιών δρομολογίων. Πολύ συχνά βλέπουμε λεωφορεία ασφυκτικά γεμάτα από ανθρώπους που παλεύουν να πάρουν ανάσα καθώς ο ένας είναι κυριολεκτικά επάνω στον άλλο. Κανείς δεν θέλει να περιμένει 20 και πλέον λεπτά σε μια στάση λεωφορείου, να στριμωχτεί για να χωρέσει και να διακινδυνεύσει να χάσει την πτήση του ή να καθυστερήσει σε πιθανό ραντεβού του.

Η διαδρομή με ταξί στο κέντρο από το Αεροδρόμιο Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης διαρκεί περίπου 30 λεπτά με φυσιολογική κίνηση στους δρόμους. Αρκετός χρόνος ούτως ή άλλως, επομένως θα πρέπει να το σκεφτεί κανείς καλά αν αναλογιστεί πως το λεωφορείο σταματά πολύ συχνά για στάση, επομένως ο χρόνος της διαδρομής επιμηκύνεται τουλάχιστον στο διπλάσιο στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Το ταξί, λοιπόν, φαντάζει μονόδρομος. Αν σκεφτεί κανείς πως:

  • Σε μεταφέρουν στον ακριβή προορισμό σου οπουδήποτε κι αν βρίσκεται αυτός, είτε κάποιο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης ή της Χαλκιδικής
  • Σε περιμένουν ακριβώς έξω από το τμήμα αφίξεων ή σε παραδίδουν ακριβώς έξω από το τμήμα αναχωρήσεων, επομένως δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείς με το κουβάλημα των αποσκευών
  • Εγγυώνται ασφάλεια και άνεση στη μεταφορά
  • Σου εξοικονομούν χρόνο

Τότε σίγουρα αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή. Μάλιστα, η επιλογή του ταξί διαχωρίζεται σε δύο επιμέρους επιλογές:

  1. Μπορείς να «πιάσεις» ένα ταξί επάνω στο δρόμο (στην περίπτωση που θέλεις να κατευθυνθείς προς το αεροδρόμιο) ή να πάρεις το πρώτο διαθέσιμο από τη μεγάλη πιάτσα που υπάρχει έξω από τον τερματικό σταθμό στο ύψος των αφίξεων παρέχοντας τις υπηρεσίες τους όλο το 24ωρο. Παρότι ο αριθμός των ταξί της πιάτσας είναι αρκετά μεγάλος, τις ώρες αιχμής ενδέχεται να υπάρχει αναμονή και να χρειαστεί να περιμένεις στην ουρά. Αυτά τα ταξί είναι όλα νόμιμα και αδειοδοτημένα , αλλά δε μπορείς να γνωρίζεις ούτε το αυτοκίνητο που θα σε μεταφέρει, σαφώς ούτε τον οδηγό με αποτέλεσμα να ρισκάρεις να «πετύχεις» κακοσυντηρημένο όχημα ή αγενή οδηγό.
  2. Η δεύτερη επιλογή είναι να καλέσεις το δικό σου, πάντοτε νόμιμο και αδειοδοτημένο ταξί, χωρίς να πληρώνεις κάποια έξτρα χρέωση γι’ αυτό.

Σημαντικά πλεονεκτήματα αυτού του τρόπου μεταφοράς είναι πως γνωρίζεις εκ των προτέρων:

Έτσι εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η άνεση της μεταφοράς σας.

Κόστος

Πόσο κοστίζει η μεταφορά με ταξί από το Αεροδρόμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη ή άλλους Προορισμούς

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣΚΟΣΤΟΣΑΠΟΣΤΑΣΗΧΡΟΝΟΣ
Κέντρο Θεσσαλονίκης25€25km27 Λεπτά
Λιμάνι Θεσσαλονίκης30€28km35 Λεπτά
ΚΤΕΛ Μακεδονίας35€34km32 Λεπτά
Σιδηροδρομικός Σταθμός30€30km35 Λεπτά
τιμοκατάλογος ταξί Αεροδρόμιο Μακεδονίας Θεσσαλονίκη

Η διαδρομή από το Αεροδρόμιο Μακεδονίας στη Χαλκιδική διαφέρει ανάλογα με τον Προορισμό της Χαλκιδικής που επιθυμείτε και μπορείτε να δείτε εδώ τον ακριβή Τιμοκατάλογο

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικό Τιμοκατάλογο και για τους υπόλοιπους προορισμούς

Η Taxi Diamond προσφέρει υπηρεσίες πολυτελούς μεταφοράς προσώπων εξασφαλίζοντας προσιτή και ασφαλή μετακίνηση με ταξί στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης.

Related Posts